Essence 2 in 1 lipstick & liner – review en swatches

essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry

Als lipstick-aholic ben ik héél blij met de lancering van de nieuwe Essence producten dit voorjaar. Naast een kort overzicht van afgelopen week, lees je vandaag een uitgebreidere review van de Essence 2 in 1 lipstick & liner. Hierna volgt trouwens ook nog een review van de Velvet en Glossy sticks. Maar dat is voor later. Nu eerst eens even deze kohlpotlood-vormige lipsticks, die ook meteen kunnen linen. Ik heb alle 5 de kleuren weten te bemachtigen (dat viel nog niet mee) en review ze vandaag meteen.

essence 2in1 lipstick & liner essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry

Essence omschrijft de Essence 2 in 1 lipstick & liner als:

duo artiest: lipstick en liner in één! de zachte textuur van dit multi-talent voelt aangenaam zacht op de lippen, biedt een hoge dekking en een glanzende finish. voor gedefinieerde lipcontouren en rijke kleur – of beide.

Glanzende finish en hoge dekking sluiten elkaar meestal uit in budget lipsticks. Ik ben dus erg benieuwd of dit werkt.

essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry

Zoals je ziet zijn er in deze collectie 2 nudes, een oranje rood, fuchsia roze en diep rood. De lipsticks zijn iets langer dan de huls waar ze in zitten. Ze hebben een transparante dop waar je de kleur door heen kan zien. Niet echt sexy, maar wel handig.

essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry
van links naar rechts: 01 Invisible Kiss – 02 Vintage Rose – 03 Ruby Wow – 04 Pink Points – 05 Lush Berry

De kleuren zijn redelijk gepigmenteerd en brengen inderdaad makkelijk en dun aan. Bovendien laten ze een soort stain achter. Ze trekken in de huid, waardoor de kleur zichtbaar blijft, ook als je de lipstick zelf verwijderd. Helaas zijn ze ook erg breekbaar. Omdat ze zo’n lang eind uit de huls steken, zijn ze kwetsbaarder. Mijn versie van Lush Berry was zelfs al voordat ik hem binnen kreeg afgebroken. En tijdens het swatchen brak de punt van Roby Wow af.

Essence 2 in 1 lipstick & liner – 01 Invisible Kiss

essence 2in1 lipstick liner 01 Invisible Kiss

Wat een prachtige nude kleur is dit. Ik had eigenlijk verwacht dat deze kleur me niet zou staan. Maar het valt me alles mee! Een peachy nude met een licht glansje. Het lijnen van mijn lippen gaat ongekend makkelijk. Gewone lipliners zijn vaak een tikkeltje droog en stroef. Maar omdat dit een 2 in 1 is, moest de textuur natuurlijk wat zachter er romiger worden. Dat werkt voor mij ideaal. Zonder moeite had ik de perfecte lijn! Bovendien voelt het ook als lipstick gewoon goed aan. De finish is een beetje tussen satin en glossy in.

Essence 2 in 1 lipstick & liner – 02 Vintage Rose

essence 2in1 lipstick liner 02 vintage rose review swatches swatch beauty blog

Het gekke is, ik had verwacht dat ik deze kleur juist heel mooi zou vinden. Die oud roze tinten vind ik meestal het mooist staan bij mezelf. Maar deze kleur is eigenlijk een tikkeltje te licht. Hij haalt me niet op en steekt eigenlijk iets te veel af tegen mijn gelige huid. Vreemd hoe die dingen kunnen lopen.

Essence 2 in 1 lipstick & liner – 03 Ruby Wow

essence 2in1 lipstick liner 03 ruby wow review swatches swatch beauty blog

Ruby wow. Really? Een naam die duidelijk is geïnspireerd op MAC’s Ruby Woo. Het zijn allebei roodtinten, maar daar houdt de vergelijking wel meteen op. Ruby Wow is een rode lippenstift met oranje ondertonen. Terwijl Ruby Woo ruist meer roze (koele) ondertonen heeft. Ook in finish zijn ze niet hetzelfde. Ruby Wow is namelijk best wel glossy. Terwijl Ruby Woo juist een “retro matte” finish heeft. Toch waardeer ik Ruby Wow echt heel erg. Het is zo’n kleur die ik niet zo snel ‘even’ draag. Maar die me toch best leuk staat. Misschien toch wat vaker eens erbij pakken?

Essence 2 in 1 lipstick & liner – 04 Pink Points

essence 2in1 lipstick liner 04 pink points review swatches swatch beauty blog

Nog zo’n prachtige kleur! Echt uniek is een fuchsia roze tint natuurlijk niet, maar dat maakt em niet minder mooi. Dit zijn de kleuren die ik zelf het leukst vind. Ik hou van roze lippen! De finish is iets matter dan Ruby Wow, hetzelfde als Invisible Kiss en Vintage Rose.

Essence 2 in 1 lipstick & liner – 05 Lush Berry

essence 2in1 lipstick liner 05 lush berry review swatches swatch beauty blog

Totaal buiten mijn comfort zone is Lush Berry. Een hele diepe, donkere rood met een hintje bruin. Als ik mezelf terug zie op de foto, vind ik het niet eens slecht staan. Maar hij is wel erg donker naar mijn smaak.

Conclusie

essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry review swatches swatch beauty blog

Ik ben met name enthousiast over het liner deel van dit 2 in 1 product. Omdat mijn lippen vaak langs de randjes erg droog zijn, pakt een gewone liner vaak niet mooi uit. Natuurlijk is het ideaal dat je lipstick dan vervolgens identiek is qua kleur. Nooit meer moeilijk doen met een match, perfect! Toch zitten er ook nadelen aan de Essence 2 in 1 lipstick & liner. Ten eerste de houdbaarheid. Hoewel de stain goed in de lippen trekt, is dat natuurlijk bepaald geen hoge dekking. De kleur was bij mij met een uurtje – 2 uur helemaal weg. Ook is het geen échte glossy lipstick. Het is een gewone, normale budget lipstick in een andere vorm gegoten. Die vorm is heel handig, dat wel.

essence 2in1 lipstick & liner invisible kiss vintage rose ruby wow pink points lush berry review swatches swatch beauty blog

Er zit trouwens ook weer die typische Essence geur aan de lipstick. Een beetje een zoete vanille geur. Gelukkig niet zo zwaar dat je direct moet kokhalzen. Maar als je niet van geparfumeerde producten houdt, vind je dit zeker te heftig. Ik denk dat ik Invisible Kiss het meest zal dragen. Ook Ruby Wow en Pink Points spreken me erg aan. Ze dagen me uit eens wat anders te doen dan normaal. Wat vind jij? Welke kleur spreekt jou het meest aan?

Essence 2 in 1 lipstick en liner is te koop bij Kruidvat voor €2,39.

7 Replies to “Essence 2 in 1 lipstick & liner – review en swatches”

  1. Ik vind de vorm vooral erg gaaf eigenlijk! De kleuren zijn misschien niet zo bijzonder maar ik denk dat het wel de moeite waard is om er toch eens eentje van te proberen. Nu enkel nog zien welke kleur dan 😉

  2. Ik vind de hulzen al heel gaaf! Interessante kleurtjes!

  3. Mij spreekt Pink Points het meeste aan. Fijn dat je hier een review over geschreven hebt, was benieuwd naar deze lipsticks/liners! Jammer dat de punten zo makkelijk afbreken, daar had ik nog niet over na gedacht. Ik denk dat ik deze toch maar laat liggen. Ze zijn voor mij niet zo bijzonder dat ze echt iets aan mijn lipstick stash toevoegen.

  4. wat een leuke producten! de kleuren zijn ook erg mooi. wel jammer dat ze maar 2 uurtjes blijven zitten.

  5. Wat een handige producten! Pink Points is mijn favoriet. x

  6. Oh wauw deze heb ik helemaal nog niet gezien.. Zitten ze in het grote schap? Want dan is het logisch dat ik ze niet gevonden heb haha

    1. Volgens mij zitten ze in het derde schap dat alleen bij geselecteerde kruidvat filialen zit. Ik heb die van mij besteld, dat was makkelijker.

Leave a Reply

*