Drie W7 mascara’s vergeleken – Lashtastic, Absolute Lashes en Showing Out

W7 mascara

W7 Mascara’s… ik weet niet wat ik er van moet vinden. Aan de ene kant is het leuk dat er een budget merk is dat duurdere, goeie mascara’s namaakt. Aan de andere kant vind ik het jammer dat ze zelf niets kunnen verzinnen. Om me toch eens een echte mening te kunnen vormen testte ik drie W7 mascara’s die overduidelijk een dupe zijn voor een ander, bekend merk: Lashtastic, Absolute Lashes en Showing Out.

W7 mascara Lashtastic, Absolute Lashes, Showing Out

W7 Lashtastic Mascara

W7 Lashtastic mascara

W7 Lashtastic mascara is hoogstwaarschijnlijk bedoeld als een dupe voor Maybelline The Colossal. De verpakking lijkt er in elk geval vreselijk op.

W7 Lashtastic mascara vs Maybelline The Colossal

En ook het borsteltje lijkt enorm op die van Maybelline, maar ze zijn wel degelijk anders. Die van W7 is rechter en heeft een soort kleine uitsteekseltjes. De Maybelline the Colossal heeft meer een soort kerstboomvorm en heeft langere uitsteeksels. Hiermee is het dus geen dupe.

W7 Lashtastic mascara borsteltje
W7 Lashtastic mascara borsteltje

W7 zegt op hun site over Lashtastic:

Lashtastic creates a look of false lashes with a short plastic brush applicator.

Maybelline zegt op hun site over The Colossal:

De ultieme volume mascara van Maybelline: De Colossal mascara. De nummer 1 mascara van Nederland.
Dankzij het unieke ‘Mega Brush’ borsteltje worden alle wimpers, zelfs de kortste en kleinste, bereikt. De met collageen verrijkte formule zorgt ervoor dat één beweging voldoende is om kolossaal volumineuze wimpers te creëren.

The Colossal belooft dus heel wat, terwijl Lashtastic het eigenlijk heel summier houdt. Ik testte beide mascara’s en ze hadden niet verschillender kunnen zijn.

W7 lashtastic mascara swatches picture

Eigenlijk is W7 Lashtastic vooral verlengend, waar The Colossal vééél meer volume geeft en minder lengte. Het effect is van een afstandje eigenlijk heel natuurlijk. Gewoon net eventjes een beetje extra, maar niet genoeg bij een smokey eye.

W7 Absolute Lashes mascara

De W7 Absolute Lashes mascara is zonder meer bedoeld als dupe voor de Benefit They’re Real! mascara. De vorm verpakking, de gebruikte typografie (de soort letters die erop staan) en de kleur zijn allemaal erg vergelijkbaar met die van Benefit.

w7 aboslute lashes

Bron: Douglas.nl
Bron: Douglas.nl

Toch is het ook hier weer duidelijk dat het geen exacte dupe is, want het borsteltje is ook hier weer iets anders. Benefit heeft een soort stekeltjes bovenop, en dat heeft W7 Absolute Lashes niet. Verder lijken ze wel erg op elkaar.

w7 Absolute Lashes borsteltje
w7 Absolute Lashes borsteltje

Ik heb de Benefit They’re Real mascara helaas niet in mijn stash, dus ik kan de twee niet vergelijken. Maar als ik op internet kijk, zie ik wel dat het effect van deze twee mascara’s erg op elkaar lijkt. Allebei zijn ze zowel verlengend en krullend en geven ze volume.

w7 absolute lashes mascara picture swatches

Ik ben heel erg te spreken over deze mascara. Hij komt in de buurt van mijn all-time-favourite drogisterijmascara: de Max Factor Clump Defy. Misschien omdat deze iets meer volume geeft, dat ik even moet wennen. Ik vind veel volume al snel erg nep lijken.

W7 Showing Out Mascara

Deze is iets minder overduidelijk, maar ik gok dat W7 met de Showing Out mascara heeft geprobeerd de Rimmel Scandal Eyes kleur en vorm te benaderen.

w7 showing out mascara

Het borsteltje doet me een beetje denken aan die van Maybelline Brow Drama of Givency Phenomen’Eyes. In elk geval zo’n ding waar een bolletje met stekeltjes aan het einde zit. Die schijnt trouwens bedoeld te zijn om je onderste wimpers goed te kunnen bereiken. Maar ik vind het juist moeilijker zo.

W7 showing out borsteltje

Ik heb ook nu helaas zowel van Givency of van Rimmel geen mascara bij de hand. Ik kan dus niet zeggen of dit in kwaliteit een dupe is. Wel weet ik dat de beloftes iets verschillen tussen Rimmel en W7. Showing Out is vooral gericht op volume en minder op lengte. Scandaleyes is gericht op vergroting, dus volume én lengte. Dan is het ook wel logisch dat de borsteltjes anders zijn.

w7 showing out mascara swatches picture

Ik ben niet heel enthousiast. De krul is ok, en er zit absoluut meer volume in mijn wimpers. Maar ik mis iets. En zie je die spikkels onder mijn ogen? Dat komt door dat raar gevormde borsteltje. Ik kan er echt niet mee omgaan.

Conclusie

Wat mij betreft hou ik Lashtastic voor natuurlijke dagen en Absolute Lashes voor elke dag en bij wat heftigere look. Showing Out vraagt nog wat meer oefening om mee om tot een stash vs trash conclusie te komen. Maar zijn het dupes? Ik denk van niet. Hoewel de verpakkingen steeds sprekend lijken, verschillen de applicators. Bovendien zijn de beloftes en resultaten ook vaak anders. Maakt dat het slechte mascara? Zeker niet. Want ze houden allemaal de krul erin, geven tenminste óf volume óf lengte en in het geval van Absolute Lashes zelfs allebei. Vergeet het dupe idee en ga ze gewoon proberen!

Ik kocht mijn W7 Mascara’s bij op=op Voordeelshop voor €4,= per stuk.

Leave a Reply

*