De Grote Shipito topic – Deel 1: een account maken.

Na lang uitzoeken, googlen en ervaringen lezen heb ik het vandaag gedaan: mijn eerste bestelling in Amerika via Shipito. Wat heb ik gedaan, waarom, hoe en nog veel meer: je leest het hier. Vandaag deel 1, het maken van een account.

Stap 1: Account maken, €0,=

Laat ik beginnen bij de eerste stap, het aanmaken van een Shipito-account. Dit is trouwens helemaal gratis. Totale kosten tot op heden: €0,=.

Ga naar Shipito en kllink, rechts bovenaan de pagina op de groene knop “Create new account”.

stap 1

Stap 1.2: Accounttype kiezen: €0,= of $50,=

In het venster dat je daarna ziet kan je kiezen wat voor soort “postbus” je wilt. Ik heb gekozen voor de gratis variant. De dienstverlening is hetzelfde bij de gratis account, maar je mist wel een paar (misschien belangrijke?) zaken. De eerste is dat je een adres krijgt in Nevada en niet in Oregon. De Amerikanen betalen een soort van BTW die verschilt per staat. In Oregon is er geen BTW, in Nevada wel. Je moet dus bij de gratis account later nog belasting betalen. Daarnaast kan je je pakketjes niet in één groot pak laten verzenden als je het gratis account gebruikt. Daarom betaal je dus per pakketje verzendkosten.

Kortom: ben je van plan meerdere pakketjes te gaan laten sturen met een gemiddeld hoge waarde: dan loont het al snel voor de betaalde account te gaan. Een betaalde account kost per jaar $50,=. De sales tax (“BTW”) in Nevada is ongeveer 7-8%. Als je jaarlijks voor 500$ of meer bestelt, is de betaalde account dus voordeliger.

stap 1,2

Onderaan deze pagina kies je voor de lichtgrijze knop “sign up now”. Je komt dan bij een venster waar je je gevens kan invoeren.

stap 1,3

Je voert hier je voornaam, achternaam, land en e-mailadres in en kiest een wachtwoord. Let op dat je hun terms & conditions (Algemene Voorwaarden) leest en accepteert. Onder dat vinkje kan je je eventueel ook inschrijven voor hun nieuwsbrief. Onder het kopje “Your membership” staan 3 opties: de betaalde account die jaarlijks van je rekening wordt afgeschreven ($50), de account die maandelijks wordt afgeschreven ($10 p/m). De onderste heet “individual packages FREE”, die vink ik aan.

Nu druk je op de groene knop “Create your account”.

stap 1,4

Je account is nu gemaakt en klaar voor gebruik. In het voorbeeld hierboven heb ik de gegevens even gewist. In het echt staat hier nu een Amerikaans adres dat je kan gebruiken om pakketjes naar toe te sturen.

Heb jij een Shipito account? Heb je er al eens gebruik van gemaakt en wat zijn jouw ervaringen? Deel het hieronder!

One Reply to “De Grote Shipito topic – Deel 1: een account maken.”

  1. […] soms is het een strategische keuze. Hoe dan ook: dat willen we gaan omzeilen met onze nieuwe Shipito account. Het winkelen in een webshop ga ik je niet uitleggen, daar kom je zelf wel uit. Wel ga ik je […]

Leave a Reply

*