Clearasil voor volwassenen?

Sinds mijn zwangerschap heb ik last van pukkeltjes. En dat is ironisch, want als puber was ik gezegend met een puntgave huid. Ik heb nooit iets aan mijn huid hoeven doen. Foundation was nooit nodig, speciale reiniging hoefde ook niet. En dag- en nachtcreme was voor oude vrouwtjes. Maar nu… nu is het dus wel nodig en had ik geen idee waar ik moest beginnen.

Mijn meest recente poging om het allemaal in het gareel te houden is Clearasil. Ik heb het masker, de wash en de lotion. De afgelopen 2 maanden heb ik het een kans gegeven. De resultaten lees je hierna.

Clearasil Wash


Ik gebruikte de Clearasil Daily Clear 3-in-1 wash. Deze wash in elke supermarkt en drogist te verkrijgen, vanaf €6,09.

Op het etiket staat dat het reinigt en op milde wijze de dode huidcellen verwijderd. Ook zou er een vochtinbrengend complex in zitten. “Elke dag een gavere huid”. Nou nou… dat belooft heel wat!!
Ik heb mijn gezicht elke dag gewassen met de Daily Clear 3-in-1 Wash. Het is een prettige formule met een klein scrub korreltje in. Maar wat was het resultaat? Helaas: het deed niets. Als ik op de ingrediënten lijst kijk begrijp ik wel waarom. Na water bevat dit product PPG15 Stearyl ether en Glycerine. Dat zijn allebei ingrediënten om je het gevoel van een zachtere huid te geven. Maar het zijn geen ingrediënten die zorgen dat je huid dat ook van zichzelf is. Daarna zie ik nog stearyl alcohol (gebruikt om het product een emulsie te houden) en cetyl alchohol (gebruikt om producten ondoorzichtig te maken). Daarna komt pas een werkzame stof: salicyl zuur (in lage concentraties gebruikt om mee-eters en acne te genezen). Verder op het etiket komen weer een heleboel producten die je ook in wasmiddelen en conditioners vindt. Niet werkzaam dus. Mijn huid werd er niet beter op.

Clearasil Wash and Mask

Ik gebruikte de Clearasil Ultra Spots + Marks Wash and Mask. Geselecteerde drogisten verkopen dit product vanaf €7,60. Ik vond deze echter bij de Action voor €2,99.

Je kan deze wash dagelijks gebruiken, maar omdat ik daar al de 3-in-1 voor had, gebruikte ik deze 2 keer per week als masker. Ik heb wat kloofjes tussen mijn vingers en mán dit spul bijt! Ik vond dat veelbelovend, want dan moet er toch iets in zitten dat die pukkels ook gaat bijten? Toch?
Op het etiket staat dat je het moet aanbrengen, 1 minuut moet laten inwerken en vervolgens afspoelen. Het is een soort groene klei, maar dan dunner. Ik vond het moeilijk aanbrengen, want het drupt en daardoor loopt het ook gauw in mijn ogen. Maar werkt het?
Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, vind ik het een veelbelovend product. Na water bevat het twee soorten klei, vitamine B3 (tegen huidveroudering) en salicyl zuur (tegen puistjes en mee-eters). Helaas bevat het ook ingrediënten  waarvan bekend is dat sommigen er allergisch op kunnen reageren. Mensen die snel een huidallergie hebben kunnen dit product daarom misschien beter laten zitten.
Ik heb er geen nare huidreacties op gehad, hoewel ik wel merk dat het de huid erg uitdroogt. Als je een erg vette huid hebt, is dat misschien juist prettig, maar voor mijn wensen was het teveel. Bovendien merk ik dat mijn dag- en nachtcrèmes minder goed worden opgenomen. Ze blijven meer op de huid liggen. Voor mij was dit product niet geschikt. Maar ik denk dat mensen met een écht vette huid hier wel baat bij hebben.

Clearasil Lotion

Ik gebruikte de Clearasil Daily Clear lotion. Dit product is verkrijgbaar in de supermarkt en de meeste drogisten vanaf €5,58.

Het etiket belooft diep te reinigen en de poriën te vernauwen. Ik gebruikte dit product dagelijks, nadat ik mijn gezicht had gewassen met de Daily Clear wash. De lotion is gebaseerd op alcohol en bevat vooral producten die erop zijn gericht olie in water op te lossen. Met het wattenschijfje verwijder je vervolgens die opgeloste olie. Daarnaast bevat de lotion allantoine, een lichaamseigen product dat de celvernieuwing stimuleert door de opperlaag te helpen cellen af te stoten en bovendien vochtinbrengend werkt. Ook dit product is waarschijnlijk meer geschikt voor mensen met een hele vette huid. Mijn huid raakte overgestimuleerd en werd alleen maar vetter. Mijn poriën bleven trouwens hetzelfde.

Do or don’t?

Het is te makkelijk om te zeggen dat dit product geen aanrader is. Het werkte niet voor mij, maar dat betekent niet dat het niet voor anderen zal werken. Vooral de lotion en wash+mask zouden in theorie best kunnen werken. Mijn huid is natuurlijk al wat ouder en is ook geen echte vette, acne huid. Misschien is dat de reden dat dit product voor mij niet werkte. Hoe dan ook, ik zal geen Clearasil meer gebruiken.

Leave a Reply

*