Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick – review en swatches

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Met de vorig jaar geïntroduceerde Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick doet Catrice ook een gooi naar de huidige liquid lipstick trend. Niet met matte kleuren, maar met super glossy kleurtjes. Vandaag review ik er twee: nummer 050 – What-A-Melon en 070 – Better Make a Mauve. Je kan denk ik wel raden wat voor kleuren dat zijn…

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick

Catrice Shine Appeal Fluid LipstickIk zou mezelf niet meer zijn als ik niet zou kiezen voor een oud roze (mauve) en een vrolijk rood/roze kleur. Als ik eerlijk ben wilde ik nog veel meer kleurtjes meenemen, maar omdat ik de kwaliteit nog niet kende, wachtte ik daar even mee. In totaal zijn er trouwens 12 kleuren, van alles wat. Rood, roze, bruin, paars en zelfs lila.

Catrice Shine Appeal Fluid LipstickCatrice zegt zelf op hun website over de Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick:

De Shine Appeal Fluid Lipstick is een waar beautystatement, dat de pure kleur van een lipstick combineert met de maximale glans van een gloss. Het bevat vitamine E dat de gevoelige huid van de lippen voedt en biedt een zachte finish in een heldere tint. Alle kleurdromen worden werkelijkheid met nuances van zacht nude en vrouwelijk roze tot klassiek rood.

Vooral het feit dat er vitamine E in dit product zit, staat me wel aan. In de winter heb ik altijd vreselijk droge lippen, dus alle verzorging is welkom. Een ander pluspunt is de “pure kleur” zoals Catrice het noemt. Als deze Fluid Lipstick echt zo gekleurd is als ze zeggen, zou dit wel eens een budgettopper kunnen zijn…

Shine Appeal Fluid Lipstick swatches
                                 Links 050 What-A-Melon Rehcts: 050 Make a Mauve

Maar dan de swatches. Zo op het eerste gezicht is dit meer een gloss dan een lipstick. De pure kleur waar Catrice het over had, zie ik niet zo. Bovendien zit er glitter in Make-a-Mauve. Daar voel ik me een beetje te oud voor. Maar soms zijn producten anders op de lippen dan op de huid, dus ik geef niet op. Eerst even mijn blote lippen, om de dekking zo goed te laten zien.

Geen product
Geen product

Zoals je ziet zijn mijn lippen een beetje droog, maar wel zonder velletjes.

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick 050 – What-a-Melon

Shine Appeal Fluid Lipstick swatches 050 whatamelon what-a-melon

Het kleurtje is vrolijk en een beetje rood/oranje met vleugje roze. Ik vind het eigenlijk meer koraal dan watermeloen. Watermeloen is meer roze en deze kleur is eigenlijk ook best oranje. De dekking is vergelijkbaar met een goeie gloss. Een dekking zoals je met sommige matte liquid lipsticks hebt, is het niet. Je ziet mijn eigen lippen in kleur en textuur er door heen. Ook het applicatortje moet ik aan wennen. Ik kan er niet heel secuur mee werken. Dat zie je vooral bij mijn mondhoeken goed.

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick 070 – Make-a-Mauve

Shine Appeal Fluid Lipstick 070 - Make-a-Mauve

Oef, dit vind ik erg tegenvallen. Mijn eigen lipkleur is hier veel te goed door heen te zien. De kleur is een beetje bruin roze, dus mauve is een prima omschrijving. Ik begon hier al wat meer door te krijgen hoe je met die applicator werkt, maar echt netjes is het nog steeds niet. Misschien zou een lipkwastje een mooier effect geven?

Shine Appeal Fluid Lipstick 070 - Make-a-Mauve

Conclusie

Ik zou dit geen liquid lipstick durven noemen. Sommige lipglosses in mijn stash hebben meer pigment dan de Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick. De glans en houdbaarheid van het product is ook vergelijkbaar met die van een gewone gloss. Op mijn lippen is dat ongeveer een uur zonder eten of drinken. Wat mij betreft mag Catrice met deze collectie een herstart maken. Noem het gewoon lipgloss en vraag er hetzelfde voor als alle andere lipgloss. Nee, helaas, ik ga niet meer kleurtjes kopen van deze Fluid lipstick.

Catrice Shine Appeal Fluid Lipstick is te koop bij Kruidvat en Trekpleister voor €3,99 p/s.

Leave a Reply

*