Catrice Eye’Matic Eyepowder Pen – Review en Swatches

catrice Eye'Matic Eyepowder Pen

Een oogschaduw waar je verder geen kwastje bij nodig hebt: het is de Catrice Eye’Matic Eyepowder Pen!

Catrice Eye'Matic Eyepowder pen
Catrice Eye’Matic Eyepowder pen

Sinds de update van het Catrice assortiment is de Catrice Eye’Matic Eyepowder pen toegevoegd. Een pen met een soort sponsapplicator die de oogschaduw als een soort groot potlood op je ooglid aanbrengt. Je hebt daardoor geen kwastjes meer nodig. Catrice vertelt zelf:

Met de Eye’Matic Eyepowder Pen is het niet nodig om een extra kwastje te gebruiken om de oogschaduw aan te brengen – de pen bevat een geïntegreerde jumbo spons. De conische vorm zorgt voor een eenvoudige en accurate applicatie – ideaal voor het creëren van highlights en zachte lichtreflecties. Breng de poeder aan op het ooglid en meng de romige poedertextuur zachtjes met de vingers.

catrice Eye'Matic Eyepowder Pen

De verpakking doet mij een beetje denken aan die draaibare stick concealers en die sponsapplicator kan alle kanten uitvallen. Sommige sponsjes werken voor geen meter, andere zijn helemaal fantastisch. Wat wel direct opvalt is de vorm. Catrice noemt dat ‘conisch’, ik zeg gewoon dat er een puntje aan zit.

catrice Eye'Matic Eyepowder Pen
Het conische sponsje

Dat sponsje is trouwens best hard, waardoor je lekker veel druk kan zetten en de kleur dik of dun kan opzetten. Geen kwastje meer nodig is trouwens onzin. Je wilt altijd de lijnen van de verschillende kleuren oogschaduw blenden, en dat kan natuurlijk niet met het sponsje.

In totaal zijn er 6 kleuren die allemaal héél erg veel glitter bevatten. De meeste kleuren zijn licht, pastel, maar er is ook een wat donkerdere kleur.

010 West White Story is een ijswitte kleur met heel veel glitter. Hij heeft een blauwige ondertoon en is vooral geschikt als highlighter op de ogen. Voor gebruik ergens anders in het gezicht is de glitter te grof. De formule is romig en brengt redelijk gelijkmatig aan.

020 Hotel Pearlafornia is een licht, baby roze kleur. De formule is hetzelfde als West White Story en brengt redelijk gelijkmatig aan. Ik merk wel dat de textuur makkelijk blijft hangen aan droge velletjes en afhankelijk van de huid en de vettigheid die daar zit anders aanbrengt.

030 Champagne On Me is een geel gouden kleur die hetzelfde aanbrengt als de eerdere twee kleuren.

040 Keep Calm And Love This Colour is een gouden kleur met meer roze, brons in de kleur. Deze kleur had e erg mooi geleken, maar is minder dekkend en gepigenteerd dan de andere. De glitter lijkt ook wel fijner.

050 Al Cappuccino is helemaal geen koffie kleur maar meer een bruintint met paarse ondertonen. Zoals je in de swatch ook wel ziet, dekt hij nogal vlekkerig. Jammer, want ik vond dit de mooiste kleur.

060 Lavender Mc Queen is een wat diepere lila/paars met een ietsjes zilveren glitter.

catrice Eye'Matic Eyepowder Pen

 

De kleuren zijn in de swatches best ok. Ik bedoel, zo op mijn huid komen ze prima gepigmenteerd over. Die glitter/shimmer moet je van houden, maar dat hoeft ook geen probleem te zijn. Het blenden is dat wel.

Catrice Eye'matic Eyepowder Pen
Catrice Eye’matic Eyepowder Pen

Hier boven zie je de oog look die ik maakte met 4 van de 6 kleuren van de Catrice Eye’matic Eyepowder Pen. Ik gebruikte 010  – West White Story onder mijn wenkbrauwen, 030 Champagne On Me op het bewegend ooglid en een combinatie van 050 Al Cappuccino en 060 Lavender Mc Queen langs de wimperrand en in de arcadeboog. Zie je hoe moeilijk het was om de verschillende kleuren in elkaar te blenden? Je ziet de lijntjes heel duidelijk lopen. Als je meer blend dan dit ben je de kleur kwijt, blend je minder zie je lijntjes. Je kan het gewoon niet goed doen!

Ik zou deze kleuren dus alleen individueel gebruiken voor een snelle look overdag. Dan ben je misschien wel wat glitterig, maar dat kan soms ook best eens leuk zijn.

De Catrice Eye’Matic Eyepowder Pen is te koop in de Kruidvat en Trekpleister en kost €3,99 per stuk.

 

Leave a Reply

*