Bourjois 16H Liner

 

Soms moet je eens afstappen van je gewoontes. Mijn standaard zwarte eyeliner is er zo één. Daarom kocht ik de Bourjois 16H Liner nou eens in een andere kleur: donker bruin. Een kleur die heel geschikt is voor blondines of vrouwen die zwart te streng vinden.

Bourjois 16H Liner in donkerbruin
Bourjois 16H Liner in donkerbruin

De liner heeft een simpele, penvorminge verpakking met een schroefdop. Er zit een klein penseeltje aan dat precies de goede hoeveelheid liner opneemt en aanbrengt.

 

Bourjois 16H Liner in donkerbruin
Bourjois 16H Liner in donkerbruin

 

De kleine haartjes hadden bij mij wel de neiging te splijten, waardoor ik als het ware met een vorkje tekende. Langzame, kleine streepjes zorgde dat het penseel wel werkte. Goed, even een set lijntjes. Ik probeerde te testen hoeveel druk ik moest zetten om een mooie wing te maken. Zie je hoe het bovenste lijntje in een vorkje eindigt? Dat komt dus door de splijtende haartjes van het kwastje.

Bourjois 16H liner
Bourjois 16H liner

Een liner die écht 16 uur houdt moet ik nog meemaken, dus testte ik deze liner op de bruutste manieren. Allereerst bracht ik hem aan op mijn hand.

DSC03830

Zoals je ziet trekt hij nauwelijks in de groefjes van mijn hand en kan ik best dunne lijntjes zetten. Dat vind ik een goed teken. Wel valt op dat hij wat langzaam opdroogt. Dat betekent voor mijn iets overhangende oogleden dus dat het snel in mij arcadeboog zal gaan zitten. Na 1 minuut wreef ik één keer met een droge hand over de lijn en de tekst.

DSC03831

Zoals je ziet vervaagde de lijntjes stevig. Maar wat ik vooral jammer vond is dat hij echt uitveegt. Als laatste ging ik er met een natte vinger overheen.

DSC03833

Een huilbui gaat deze liner dus niet overleven. Nou doet Bourjois ook niet alsof deze eyeliner waterproof is, dus dat had ik ook niet verwacht. Wel gehoopt.

Als laatste laat ik ook nog even zien hoe deze eyeliner zit op mijn ogen, want daar is hij tenslotte voor. Zo close up is het een beetje een bibberlijntje, maar in het echt is het best mooi. Helaas dekt hij niet zo goed. Je kan maar 1 streepje zetten, want het tweede streepje vervaagt de eerste.

DSC04225

 

Helaas vervaagt de eyeliner ook op mijn ogen best stevig. Ik doe er zeker geen 16 uur mee. Deze voor en na foto zijn ongeveer 10 uur uit elkaar gemaakt. Hier zie je ook goed wat ik bedoel met dat hij niet altijd goed dekt.

Bourjois 16h eyeliner
Voor

Het is nu hooikoortsseizoen, dus ik zit wat vaker aan mijn ogen. Dat zie je wel terug in hoe erg deze liner is afgesleten. Hele stukken zijn gewoon weg!

Bourjois 16h eyeliner
Na

 

Helaas, er is niets 16h aan deze eyeliner van Bourjois. Ik vind de kleur en de textuur prima voelen, maar het penseeltje en de houdbaarheid stellen echt teleur.

Bourjois 16h Eyeliner is te koop bij de drogist en sommige parfumeriën voor €10,90.

Leave a Reply

*