The Body Shop Shade Adjusting Drops – review & swatches

bodyshop shade adjusting drops

Heb jij dat nou ook? Heb je eindelijk de ideale kleur foundation gevonden… pak je de zon. Gelukkig zijn er nu de Body Shop Shade Adjusting Drops. Twee pipetflesjes met wit en diep bruin om bij je foundation te mengen. Zo maak je zelf de ideale kleur voor jouw huid!

bodyshop shade adjusting drops

Op zoek naar de perfecte teint? gebruik dan de Shade Adjusting Drops. De Shade Adjusting Drops zorgt ervoor dat elke huid haar perfecte teint kan vinden. Lighting Shade Adjusting Drops Als u een lichte of een medium huidskleur heeft dan kan het zijn dat de foundation te donker of te oranje is. De Shade Adjusting drops bevat een concentratie van wit en rose pigmenten die uw foundation neutraliseert en de gelige ondertoon verwijderd. Darkening Shade Adjusting Drops Heeft u een donkere tot zeer donkere huidskleur ? Dan kan het zijn dat de foundation te licht of te grauw lijkt. De Darkening shade Adjusting Drops bevatten een concentratie van zwarte en rode pigmenten die ervoor zorgen dat de foundation donkerder gemaakt wordt en daarnaast haar natuurlijke diepte behoudt.

bodyshop shade adjusting drops

De flesjes zijn van mooi stevig glas gemaakt en hebben aan de bovenkant zo’n pipetje. Met dat pipetje kan je de kleur uit het flesje halen en bij jouw foundation mengen.

bodyshop shade adjusting drops

Je kan mengen op een schoteltje, je hand of zo’n speciaal visagiepallet. Ik koos voor een gewoon glazen plaatje, dat gaat prima als je bijvoorbeeld een plat oogschaduwkwastje gebruikt.

bodyshop shade adjusting drops bodyshop shade adjusting drops

De textuur van de druppels zonder foundation erbij is vrij vettig, maar wel smeerbaar. Treurig maar waar: die witte tint is al bijna mijn goeie kleur. Dit waren mijn resultaten als ik er een foundation bij mengde.

bodyshop shade adjusting drops

Links mengde ik één druppel Shade Adjusting Drops – darkening bij één pompje Rimmel foundation. Die foundation is in de zomer een perfecte match. Maar op dit moment is die veel te donker. Zoals je ziet heeft die ene druppel direct een veel donkerder effect. Wow! In het midden zie je trouwens de originele kleur. Rechts heb ik de Shade Adjusting Drops – lightening gebruikt. Daar zie ik een minder groot verschil, maar het is wel lichter geworden. Maar ook wat meer roze. Als ik er nog een druppel bij had gedaan was het misschien een match geworden.

DSC04604

Helaas heb ik het niet voor elkaar gekregen om een exacte match te mengen. Ik heb de druppels geprobeerd met allerlei soorten en kleuren maar alleen de kleuren die eigenlijk al bijna matchten kreeg ik goed. Ik zou deze Shade Adjusting Drops dus meer gebruiken om te perfectioneren en niet om een hele nieuwe kleur te mengen. Daar liggen die verhoudingen eigenlijk te dicht voor bij elkaar.

Siliconen of water

Wat ook op valt is dat de druppels veel beter mengen met kleuren op basis van siliconen dan op waterbasis. Niet dat het gaat schiften ofzo, maar meer dat de dekking verandert. Met een siliconenbasis verandert er eigenlijk niets, behalve dan de kleur.

bodyshop shade drops 4

Conclusie

Ik vind de Body Shop Shade Adjusting Drops een leuke uitvinding en ik blijf ze zeker gebruiken. Niet dagelijks, want daar is het te veel werk voor. Maar wel zo af en toe. Als ik een foundation wil dragen met een lichte dekking die net niet de goeie kleur heeft bijvoorbeeld. Of als ik met mijn foundation wil contouren. Want die darkening drops zijn écht heel donker.

De Body Shop Shade Adjusting Drops zijn te koop bij de Body Shop voor €14,=

Leave a Reply

*