Big Bazar Make-up shoptrip

Het gonst van de geruchten in de Beauty Blogs. Het onderwerp is: Essie nagellak 2 voor 5 Euro. Na wat zoekwerk kwam ik er achter dat die actie bij Big Bazar loopt. Maar zou die actie er nu nog steeds zijn? Is er nog meer moois te krijgen? En waar zit Big Bazar in vredesnaam?? Het antwoord op die vragen (en meer) lees je nu.

20130927_105109
Mijn “haul” bij Big Bazar: 2 Essie nagellakken, 2 Calvin Klein Oogschaduws, 2 L’Oreal pressed pigment oogschaduws, een Maybelline poeder blush, een Maybelline Color Tattoo en een Revlon oogschaduw paletje.

Big Bazar blijkt in mijn woonplaats maar op 1 plek te zitten: in een “mindere” buurt aan de andere kant van de stad. Als ik op de website kijk, kiest Big Bazar die plekken meestal voor hun winkels. Waarschijnlijk zoeken ze panden met een lage huur, waar toch nog relatief veel mensen komen. Meestal net iets buiten het centrum van een stad/dorp. De winkel is -ik heb er echt geen andere omschrijving voor- een puinhoop. Alles ligt bij elkaar gesmeten in grote bakken. Het meeste is van dat goedkope gadget/speelgoed gedoe van lage kwaliteit. Kattenspeeltjes lagen naast Bob de Bouwer stickers en daarnaast lagen B-merk drogisterij-artikelen.  Het doet me denken aan de Zeeman, de Action of het spelgoed/gadget gedeelte van de Kruidvat. Ik liep in eerste instantie ook voorbij de cosmetica, want tussen de rommel kon ik het niet vinden.

Wat kocht ik?
Ik vond in eerste instantie een gigantische bak met cosmetica van Maybelline, Miss Sporty, Calvin Klein, Revlon en aan paar andere merken. Na wat graafwerk haalde ik daar uit:

 • Een Maybelline Color Tattoo (€10,49)
 • Een Maybelline Pure.Blush mineral powder blush (niet in Nederland te koop, waarde €8,99)
 • Twee L’Oreal color infaillible pressed powder oogschaduw (€12,49)
 • Een Revlon Colorstay oogschaduw paletje met 4 kleuren (€11,49)
 • Twee Calvin Klein single oogschaduws (niet in Nederland te koop, waarde $21,=)
 • Twee Essie nagellakjes (€9,95 per stuk)

In totaal heb ik dus een waarde van ongeveer 100 Euro. Maar nu komt de grap. Ik heb er €26,95 voor betaald! Dat is een korting van 75%!! Dat was het fietstochtje wel waard zou ik zeggen!

Maybelline Color Tattoo (€2,99)
Ik schreef al eerder een review over deze oogschaduws. Ik vind ze geweldig! Ze komen zelfs op mijn vette huid niet van hun plek en zijn een perfecte basis voor onder poederoogschaduw, of op zichzelf als cream oogschaduw.  Ik kocht een kleur die ik in Nederland nog niet eerder zag: 70 – Metallic Pomegranate. Die is, als je em goed uitsmeert een hele mooie, lichte paarstint. Als je de kleur concentreert en opbouwt, krijg je die metallic paars/roze die ze bedoelen met pomegranate. Ik ben er blij mee!

20130927_112445
Boven: geconcentreerd
Onder: uitgesmeerd

Maybelline Blush (€2,99)
Helaas geen foto van deze blush, want hij is zo subtiel dat hij niet overkomt op de foto. Het is een losse poeder met een glittertje erin. Heel geschikt voor de feestdagen denk ik.

Revlon Colorstay – Bombshell
Dit quad (een palet met 4 oogschaduws dus) is een echte voor een smokey eye met een leuk accentje. De kleurtjes zijn allemaal mooi gepigmenteerd, maar de gele valt een beetje tegen. Het resultaat doet me een beetje aan stoepkrijt denken en ik denk dat die kleur snel vervaagd.

20130927_115129
Revlon Colorstay in Bombshell

Calvin Klein – Intense Eyeshadow (€2,99 per stuk)
Twee donkerdere kleurtjes die ik vooral kocht voor in mijn arcadeboog. Er moet wel een flinke primer onder, want de kleurtjes komen zonder onderlaag niet zo mooi over. Veel minder gepigmenteerd dan ik had gedacht. Jammer.

20130927_115611
Calvin Klein Intense Eyeshadow in 111- NIght Dust en 123 – Best Brown

L’Oreal Color Infaillable (2 voor 5 Euro) en Essie (2 voor 5 Euro)
Ik ga hier nog een uitgebreide review over schrijven. Voor nu laat ik jullie alleen even de kleurtjes zien.

20130927_120421
Essie: Head Misstress en Beyond Cozy
L’Oreal: 006 – All Night Blue (wow!!) en 016 – Coconut Shake

Ik kan niet anders zeggen dan “ga gauw kijken bij Big Bazar”. Als je em hebt in jouw stad/dorp dan is de cosmetica zeker de moeite waard. Het kost bijna niets en er zitten echt juweeltjes tussen!

 

5 Replies to “Big Bazar Make-up shoptrip”

 1. Amberrrr says: Reply

  Mijn dorp heeft dah nie! 🙁

 2. Zien er mooi uit! Wat ben ik blij dat er een big bazar bij mij in de buurt zit!

 3. […] kocht. Overtuigd door de reputatie fietstje ik een blokje om en haalde deze voor €2,50 bij de Big Bazaar, waar ze in de aanbieding waren. Om die reden koos ik ook een rode lak, die zijn namelijk het […]

 4. […] tijdje geleden kocht ik een paar leuke make-upjes, waaronder een Revlon oogschaduwpalet bij Big Bazar. Vandaag lees je de review […]

 5. […] poosje geleden kocht ik bij Big Bazar voor een paar Euro 2 single oogschaduws van Calvin Klein. Vandaag dan eindelijk de […]

Leave a Reply

*