Benen harsen met waxstrips van Kruidvat

Meestal scheer ik gewoon mijn benen, maar harsen heeft toch een blijvender effect. Daarom kocht ik bij Kruidvat de Ontharings Strips. Na 3 strips gaf ik het op. Waarom? Lees verder…

Kruidvat Ontharing Strips
Kruidvat Ontharing Strips

Ik begon met 1 week niet scheren: gadver. Ik voelde me echt een yeti. Maar goed, daarna zou ik dus tot 3 weken niet meer hoeven scheren. Dat leek me wel wat.

DSC02382

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de strips eerst tussen je handen warm maken en dan uit elkaar trekken. Dan leg je ze met de haarrichting mee op je been en druk je ze aan en warm je ze nog een beetje op. Simpel, toch?

Kruidvat Ontharing Strips
Kruidvat Ontharing Strips

Nope! Ik heb ze echt goed warm gemaakt, maar de hars zit er heel vreemd op. Daardoor zat er voor de helft hars op de ene strip en voor de helft op de andere. Je ziet hier die streep op de foto, daar boven zat de hars, daaronder niet. Die heb ik dus maar weggegooid. De volgende strip ging wel goed en die bracht ik dus aan op mijn been.

Kruidvat Ontharing Strips
Kruidvat Ontharing Strips aangebracht

Even tanden op elkaar en met een snelle maar geleidelijke beweging er af trekken. Auw. Maar goed, dan zijn alle haartjes wel in 1 keer weg, toch? Weer een nope. Ongeveer de helft van de haartjes bleef gewoon op zijn plek. Zelfs na 3 keer (steeds in een andere richting) kreeg ik ze niet weg. FAAL! Dan maar verder op een ander stuk met een nieuwe strip. Misschien zou dan beter werken?

Kruidvat Ontharing Strips
Kruidvat Ontharing Strips fail

Weer een fail! Ik trok de strip zo in stukken. Het papier scheurde, waardoor een stukje van de strip achterbleef. En zoals je ziet pakte hij weer niet alle haartjes mee! Dit was het moment waarop ik het helemaal gehad had met de Kruidvat Ontharing Strips.

Ik heb nog wel braaf een doekje olie gepakt om de harsrestjes te verwijderen. Die deden het redelijk. Wel veel wrijven, maar dat is niet zo erg.

DSC02392

Ik heb nog even een close up gemaakt van het resultaat. Zoals je ziet aan die rode stipjes zijn er best wel wat haartjes weg, maar zijn er ook een boel blijven zitten. Het resultaat is zelfs zo bedroevend dat ik daarna maar gewoon mijn benen (als nog) heb geschoren.

Ik kan de Waxstrips van Kruidvat dan ook beslist niet aanraden. In het verleden heb ik ook wel met hars onthaard (van Veet of met professionele wax) en dat gaf een stuk mooier resultaat. Nee, laat de ontharing strips maar zitten daar!

Kruidvat Ontharing Strips zijn te koop bij de Kruidvat en kosten €3,99.

One Reply to “Benen harsen met waxstrips van Kruidvat”

  1. […] vind deze strips een stuk makkelijker in gebruik dan die van de Kruidvat. De hars is plakkeriger en de strips gaan makkelijker in tweeën. Het werkt natuurlijk hetzelfde, […]

Leave a Reply

*