Mijn nieuwe routine: gezichtsreiniging

Vorige week was ik mijn huid helemaal zat. Als in: spuug en spuug beu! Ik heb me een dag achter de computer opgesloten en me helemaal ingelezen in de onderwerpen ‘vette huid’ en ‘hormonale acné’. Naar aanleiding daarvan gooide ik bijna al mijn huidverzorgingsproducten in de prullenbak. Wat bleek? Ik reinigde niet genoeg en verzorgde teveel. De afgelopen week ben ik met mijn nieuwe regime begonnen en zo langzamerhand begin ik resultaat te zien. Welke producten gebruik ik nu? Lees verder.

Avond

Face wash: Biodermal – Diepreinigende Face gel
Ik douche altijd ‘s avonds voor het slapengaan. Ik verwijder mijn make-up met een gewone remover en water. Daarna spring ik onder de douche. Ik wacht tot het allerlaatst met het wassen van mijn gezicht, zodat door de warmte mijn poriën lekker open staan. Dan neem ik een mini druppeltje (formaat van 10 cent-muntje) face gel dat ik gedurende een minuut inmasseer. Daarna afspoelen. Dit product verwijderd op een milde manier overtollig vet en laat een squeeky clean huidje achter. Letterlijk, mijn huid piept daarna een beetje als je er over wrijft.

Biodermal – Diepreinigende Face gel is te koop bij de drogist voor €10,99.

 

Biodermal – Diepreinigende Face gel

 

Reinigingslotion: Lancôme – Tonique Eclat Clarifying Exfoliating Toner
Een flinke mond vol voor een lotion. Ik koos specifiek voor deze omdat het middels een chemisch proces dode huidcellen verwijdert. Dat betekent dat ik dus niet meer hoef te scrubben. Dat is een plus, omdat scrubs met een korreltje de talgproductie van de huid soms zelfs kunnen stimuleren. Met mijn oude tonic verwijderde ik in deze stap eigenlijk nooit meer vuil. Met mijn nieuwe tonic wel. Veel. Ik zie zelfs op dagen dat ik al een remover en een face wash heb gebruikt nog make-up resten en op dagen dat ik geen make-up heb gedragen zie ik ook veel oude huidcellen. Een duidelijke verbetering dus.

Lancôme – Tonique Eclat Clarifying Exfoliating Toner is verkrijgbaar bij parfumerie en luxe drogist voor €32,99 voor 400 ml.

 

Lancôme – Tonique Eclat Clarifying Exfoliating Toner

 

Crème: benzoyl peroxide 50 mg.
Een huid zoals de mijne heeft in essentie twee problemen: ik maak teveel talg en de bovenste laag van mijn huid groeit te snel. Daardoor verstoppen poriën en hoopt talg zich op. Als daar een bacterie bij komt ontstaat een pukkel. In het geval van acné-pukkels is dat de propionibacterium acnes bacterie. Benzoyl peroxide helpt op precies die twee punten: het remt de groei van de huid en verwijdert overtollige huidcellen. Daardoor verstoppen poriën veel minder snel en is er dus minder risico op een pukkel. Bovendien doodt het de acné-bacterie. Er zijn wel wat mitsen en maren aan het gebruik van benzoyl peroxide. Het is een sterk chemisch product dat je huid veel gevoeliger maakt voor de zon. Je huid kan er heel geïrriteerd op reageren, waardoor sommige mensen dit product niet kunnen gebruiken. Ik ben daarom met de laagste dosering, 1x daags ‘s avonds begonnen. Als mijn huid het verdraagt, maar ik geen resultaat zie kan ik nog kiezen voor 2x daags of een sterkere (100 mg) dosering.

Je kan benzoyl peroxide zonder recept kopen bij de apotheek en drogist. Ik kocht de mijne bij de Kruidvat voor €9,95.

Kruidvat – Benzoyl peroxide 50 mg/g

2e crème: Biodermal P-CL-E crème
Na al die heftige toestanden wil ik mijn huid toch nog een klein beetje verzorgen. De P-CL-E crème is te vet voor mijn huid om overdag te gebruiken, maar ‘s avonds kan ie prima. Ik schreef er al eerder over, dus ik ga er niet meer te diep op in. Hij gaat pigmentvlekken tegen en voorkomt en verzacht littekens als gevolg van pukkels. Een goeie dus voor mij!

Biodermal – P-CL-E crème is verkrijgbaar bij de drogist voor €23,99 voor 50 ml.

Biodermal – P-CL-E creme

Ochtend

‘s Ochtends gebruik ik geen face wash, maar alleen de tonic van Lancôme waar ik net over schreef.

Dagcrème: Biodermal – Vette & Gemengde Huid Gelcreme
De mensen van Biodermal stuurden mij vorige maand deze gelcrème toe. En ik ben er zo blij mee! Het is de eerste crème die ik ooit probeerde die gewoon helemaal intrekt zonder een vet laagje achter te laten. Ideaal!! Het pompsysteem betekent bovendien dat ik niet met mijn vingers in een potje hoef, waardoor het heel hygiënisch is allemaal. Mijn enige minpuntje is dat het pompje iets teveel product geeft, waardoor ik sneller over houd. Maar mijn huid reageert hier zo goed op dat ik dat graag voor lief neem. Het is trouwens de ideale basis onder make-up, gewoon een beetje primer erover en gaan!

Biodermal – Vette & Gemengde Huid Gelcreme is verkrijgbaar bij de drogist voor €16,49.

Biodermal – Vette & Gemengde huid gelcreme

Overig
Zoals jullie vorige week ook konden lezen, gebruik ik nu bijna een week dagelijks 2×2 capsules teunisbloemolie.

De capsules die ik gebruik: Kruidvat – Teunisbloemolie

Een andere tip die ik online zag: verwissel dagelijks je kussensloop. Er komt zo veel zooi uit je haar dat je tijdens de slaap over je gezicht uitsmeert! Bovendien zweet je en soms kwijl je zelfs! Zou jij dagelijks in die troep willen slapen? Eigenlijk heel logisch om je sloop dus dagelijks te verschonen.

Gewoon een mooi kussensloop dat ik online vond. Hij heet La cerise sur le gateau en je koopt hem bij Wonenmetlef.nl

Hoe gaat het nu?
De afgelopen week heb ik gemerkt dat vooral mijn voorhoofd heel goed reageert op het nieuwe regime. Ik heb aanzienlijk minder bultjes (niet-ontstoken, verstopte poriën) en ik heb geen nieuwe acné bulten gehad. Wel nog af en toe wat gewone pukkeltjes, maar die zijn niet ontstoken. Mijn huid oogt rustiger en voor mijn gevoel is het ook minder rood. Ik word ook niet meer wakker met een glimmend hoofd. Tot nu toe ben ik erg te spreken over mijn nieuwe routine. Ik houd jullie de komende weken en maanden op de hoogte!

6 Replies to “Mijn nieuwe routine: gezichtsreiniging”

  1. […] gebruik nu 1 week de teunisbloemolie (in combinatie met mijn nieuwe routine voor huidverzorging). Zoals beloofd zien jullie vandaag de eerste update. Maar eerst nog even een kleine herinnering […]

  2. […] in twee keer eraf. Omdat mijn huid natuurlijk snel onzuiver is, gebruik ik daarna wel nog mijn Biodermal face wash en mijn Lancome Tonique Eclat. Het valt me trouwens op dat die daarna nog wel flink wat andere […]

  3. […] zelf op. Bovendien geef je bacteriën de kans om in je lichaam te komen door puisten kapot te maken. Reinig en verzorg je huid daarom goed, zodat je lichaam zelf het werk kan doen. Als het echt heel vreselijk is, kan […]

  4. […] paar maanden geleden schreef ik over mijn nieuwe reinigingsroutine. Daarbij gebruikte ik een aantal flink agressieve middelen om de (uit de hand gelopen) situatie met […]

  5. […] de mousse pas een paar dagen, dus ik kan nog niet zeggen of het effectiever is dan mijn oude Biodermal reniniger. Wel weet ik heel zeker dat hij mijn huid vrij sterk uitdroogt. Meteen na de eerste keer […]

  6. […] mijn Biodermal face wash op was, wilde ik toch niet nogmaals dezelfde kopen. Ik hoopte dat iets meer chemische agressie mijn […]

Leave a Reply

*