Made in China: Make Up For Ever 12 Flash Color Case dupe

imagic 12 flash color case

Omdat het halloween wordt en onze dochter gek is op verkleden en schminken (en ik ook) kocht ik op eBay het iMagic 12 Flash Color Case pallet. Pas veel later kwam ik er achter dat dit pallet al veel langer bestaat onder een andere merknaam. Het is namelijk een exacte kopie van het Make Up Forever pallet met dezelfde naam! Oeps.

imagic 12 flash color case

Ik negeer even dat imagic waarschijnlijk een of ander merkenrecht schendt en beoordeel dit pallet puur op zijn kwaliteiten. Net alsof ik niet weet dat het namaak is. Te beginnen met het doosje.

imagic 12 flash color case

Het doosje kwam netjes per post uit Groot Brittanië en was (een klein beetje te zien op de foto) gesealed in een plasticje. De doos zelf is gemaakt van een stevige kwaliteit acryl plastic. De schotjes tussen de kleuren zitten netjes vast en de deksel kan er helemaal af. Met uitzondering van de opdruk op het doosje, is de verpakking identiek aan die van het origineel. Van elke kleur is er een kleine 6 gram (0,21 oz).

imagic 12 flash color case

Het pallet bevat 12 kleuren die ik ook nog even close up heb gefotografeerd. Ze hebben geen namen.

Van elke kleur is er een kleine 6 gram (0,21 oz).
Links
 imagic 12 flash color case pallet
rechts

Van links naar rechts boven hebben we een semi transparante goud, licht koraal, aqua blauw, fuchsia roze, geel en bruin.

Van links naar recht onder hebben we een semi transparant zilver, wit, rood, blauw, groen en zwart.

Het zijn bijna allemaal echt primaire kleuren die je onderling nog kan mengen naar een wat lichtere of donkerdere kleur of naar bijvoorbeeld paars of oranje. Je kan echt alle kanten uit.

imagic 12 flash color case pallet
Bovenste rij
 • Goud: deze kleur is niet helemaal dekkend en iets lichter gepigmenteerd dan ik had gehoopt. Misschien dat het met een tweede laagje mooier zou zijn. De kleur is in elk geval warm en glitterig.
 • Koraal: een goed dekkende, lichte koraal kleur die overeenkomt met hoe de kleur er in het doosje uit ziet.
 • Aqua: een heel lichte blauw kleur met groenige ondertonen. Perfect voor meisjes die zeemeermin willen zijn. Ietsjes mat en goed dekkend.
 • Fuchsia: Holy moly! Wat een vette kleur! Geweldig pigment en dekking. Knallend roze!
 • Geel: voor meisjes die tijger of leeuw willen zijn. Perfecte basis tint.
 • Bruin: Iets matter en iets minder heftig gepigmenteerd. Een warme bruin.

 

 

imagic 12 flash color case pallet
onderste rij
 • Zilver: beter gepigmenteerd dan de goudkleur maar ook niet dekkend. Leuk voor glitter accentjes.
 • Wit: de absolute must have in een schminkpallet. De basis voor vrijwel elke look. Helaas niet helemaal dekkend te krijgen in 1 laag.
 • Rood: Een echt neutrale rood die goed te mengen is met andere kleuren om hem meer blauw of juist oranje te maken. Ideaal!
 • Blauw: Kobalt blauw noemen ze deze kleur toch? Een handige kleur om te hebben om te mengen. Goed gepigmenteerd en ietsjes mat.
 • Groen: Een beetje grijzige, grauwe tint groen die ideaal is voor Frankenstein of Theodora uit Oz. Ik had hem liever een beetje frisser gehad, maar in dit seizoen is deze kleur wel ideaal.
 • Zwart: Deze had wel ietsjes dieper van kleur gemogen van mij. Ik vind hem nu meer donkergrijs. Gelukkig is er altijd eyeliner voor wanneer iets echt zwart moet. Mijn tip voor als je grote vlakken zwart wilt maken: afpoederen met zwarte oogschaduw.

In het Engels noem je dit type product grease paint, of wel vette verf. En dat is inderdaad een goeie naam. De kleuren zijn namelijk op basis van minerale olie. Heb je snel pukkeltjes? Denk dan 2x na voordat je dit product over je hele gezicht aanbrengt. Je kan deze kleuren namelijk ook gebruiken als dekkende foundation. Uiteraard is het ook geschikt voor gebruik op alleen lippen of ogen.

DSC09635

Om eens echt gek te testen tekende ik dit leeuwtje op mijn arm. Zoals je ziet is de gele kleur heel mooi dekkend en kan je met een beetje goeie wil zelfs wat effecten aanbrengen zoals stipjes en haartjes. Als je een minuutje wacht kan je de kleuren ook over elkaar aanbrengen. Doe je dat niet dan mengen ze onderling.

Ik heb zelf nooit het Make Up Forever 12 Flash Color Case gezien. Ik kan de kwaliteit van de twee dus niet onderling vergelijken. Wel kan ik je zeggen dat mijn palletje ongeveer 1/10 van de prijs van MUFE is. Het origineel kost namelijk $99,= (ex BTW en verzendkosten). Voor dat geld zou ik een epic, geweldig fanastisch product verwachten. Mijn palletje was een stuk goedkoper en voldoet prima aan wat ik er van wil.

Ik kocht het imagic 12 flash color case pallet op eBay voor £8,59 incl BTW maar excl verzendkosten.

Leave a Reply

*